söndag 5 februari 2012

Banancupcakes

I helgen blev det cupcakes igen. Har varit så trött och slut, så jag trodde aldrig min lust att baka skulle dyka upp igen! Riktigt goda blev dem ju också, så det är ju absolut inget minus.
Jag älskar bananmuffins och banankaka, men dock tycker jag inte om banan, så när jag åt det första gången blev jag minst sagt förvånad. Banankaka är så saftigt och gott så man vill bara ha mer och mer.
Just detta recept på muffins tyckte inte jag blev riktigt lika saftigt som jag föredrar, men till cupcakes blev det utmärkt. De blev liksom toppiga och fina.
Jag gjorde dessa med whipped creamcheese frosting, som är min personliga favorit.
Den är luftig och gräddig, med philidelphiasmaken, men inte like mastig och söt som vanlig creamcheese frosting.
Dessutom är det typ den lättaste frosting jag vet. Det går inte att misslyckas med den!


Bananmuffins
Ugn: 175 grader
ca. 12 stycken medelstora muffins

  • 100g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 4 dl mjöl
  • 2 bananer
  • 1 dl mjölk
Gör så här:
Vispa smör och socker porröst.
Vispa i äggen, ett i taget.
Blanda mjöl, bakpulver och kanel och vänd ned det i smeten.
Mosa bananerna och vänd ner dem tillsammans med mjölken.
Grädda i mitten av ugnen ca. 15-20 minuter.

Whipped creamcheese frosting
  • 100g philadelphiaost
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa ihop philadelphiaosten med florsockret och vaniljsockret.
Vispa ner grädden och vispa till önskad konsistens.
Spritsa över muffinsen och garnera eventuellt med strössel eller annat smått och gott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar