tisdag 27 mars 2012

Kyckling och ris

Kyckling och ris är en ständigt återkommande rätt hemma hos oss, dels för att det är enkelt, men mest för att det är supergott.
Jag gör absolut inget avancerat utan slänger bara in kycklingen i ugnen och sedan voila! Gottgottigottgott.
Jag la ju upp ett recept förut, men tänkte lägga upp ett lite tydligare nu. Kommer egentligen inte ihåg om det andra var otydligt... men skit samma! Jag vill helt enkelt lägga upp ett nytt.

Kyckling i ugn
Ugn: 225 grader

  • Kycklinglår
  • Olja (ev med pressad vitlök i)
  • Salt
  • Peppar
  • Vitlökspulver
  • Cayennepeppar
Bästa kryddkombinationen ever eller vadå? Jag har den till ALLT. Nästan allt.

Gör så här:
Lägg kycklingen i en form och pensla med olja.
Krydda på alla håll och kanter och lägg kyckingen med skinnsidan uppåt.
Fyll formen med vatten någon centimeter.
Ställ in i ugnen 20 minuter.
Vänd och ställ in ytterligare 15 minuter. 
Se till att det alltid finns vatten kvar i botten.
Vänd och låt stå 10 minuter till.

Under tiden kan du göra en fantastisk sås genom att sila ned skyn i en kastrull.
Blanda i mjöl så att det reds.
Vispa ner créme fraishe och lite mjölk eller grädde.
Smaka av och krydda.
Så där! Då har du en mumsig sås till kycklingen också.

Smaklig måltid!



3 kommentarer:

  1. Sjuk awesome mat :-)

    SvaraRadera
  2. Skall göra den här kycklingen i morgon det såg både gott och enkelt ut ;) // kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! Fantastisk gott och enkelt :)

      Radera