Pepparkakor
Ugn: 175
Pepparkaksdegan ska göras ett dygn i förväg, så om du vill ha pepparkakor bums så får du satsa på att köpa pepparkakor eller att köpa deg på affären.
Pepparkaksdegan ska göras ett dygn i förväg, så om du vill ha pepparkakor bums så får du satsa på att köpa pepparkakor eller att köpa deg på affären.
- 150g rumsvarmt eller osthyvlat smör
- 2.5 dl socker
- 0.5 dl sirap
- En påse pepparkakskryddor (ca. 5-6 msk tror jag...)
- 0.5 msk bikarbonat
- 1 dl vatten
- 7.5 dl vetemjöl (jag använde snarare 1 liter, så se till att ha mjöl hemma)
Gör så här:
Rör smör, socker och sirap till en jämn smet, använd gärna elvisp.Rör i kryddorna, tillsätt sedan vatten.
Använd degkrokarna till elvispen och rör ner mjölet, eller knåda in mjölet förhand till en smidig pepparkaksdeg som inte fastnar överallt.
Lägg i en plastpåse eller en plastburk och låt stå i kylen ett dygn.
Ta ut degen och knåda den tills den blir smidig.
Kavla ut till en ganska tunn deg.
Ta ut roliga kakor, så som julbocker, julgrisar, julgranar, julelefanter och krokodiler.
Grädda i "nedre mitten" av ugnen i ca. 7 minuter.
Mumma!
doften var oslagbar när vi kom in i er lägenhet o du höll på att baka dessa godbitar// kram
SvaraRadera