Morotsmuffins med pepparkakssmak
Ugn: 175 grader
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl mjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 4 tsk pepparkakskrydda
- 1.5 dl olja
- 4.5 dl tunt rårivna morötter
Sätt på ugnen.
Vispa ägg och socker pösigt och fluffigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och pepparkakskrydda och vänd ner det i äggsmeten.
Rör försiktigt ner olja och morötter.
Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Jag ställer muffinsformarna i en muffinsplåt.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Cream cheese frosting:
- 50g rumsvarmt smör
- 100g philadelphiaost
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Vispa i vaniljsockret och florsockret, 1 dl i taget, tills du fått konsistensen du vill ha på frostingen.
Kleta med sked eller spritsa ut frostingen över muffinsen när de svalnat.
Göttans!
Tack för underbart gott fika .. så underbart saftiga o goda ! Hälsa pappa o tacka för trevligt sällskap vid fikabordet..Kram
SvaraRadera