onsdag 4 januari 2012

Friterat

Jag har ett problem. Jag friterar mycket sällan, tack vare att jag är alldeles för slö för att diska fritösen efteråt. Mitt stora problem då är att när jag väl friterar, ska jag fritera ALLT. Allt, allt allt.
Jag plockat alltså på mig en massa saker som jag ska fritera, vilket tyvärr brukar ta ett tag. Tre timmar för att vara exakt.

Jag älskar Chilicheesetopsen som de säljer på McDonalds, Burger King och Max just nu, så jag tänkte att man kanske kan göra egna. Ost och Chili verkade väl inte så svårt att få ihop. De blev inte så mycket smält ost inuti, men smaken var helt rätt i alla fall. Jag kanske får öva mig lite så förhoppningsvis blir det bätte så småningom!
Sedan friterade jag fisk och crabsticks. Inte alls fel det heller!

Frityrmet
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
Peppar
ca. 3 dl öl eller kolsyrat vatten
2 äggvitor

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ihop resten av ingredienserna (helst med elvisp) till en tjock smet. Tänk dig att smeten ska fastna på allt! Alltså ska den vara kladdig. Vänd tillsist ned äggvitorna.

Chili cheese
  • 6 dl riven ost
  • 2 st chilifrukter (spansk peppar)
  • Lite mjukost, eller ett ägg
Blanda ihop i en bunke och forma till små bollar. Doppa i frityrsmet och fritera i några minuter tills de fått fin färg.


Fritera det du tycker om genom att doppa det i frityrsmeten och fritera det. Kyckling, fläsk och fisk fungerar utmärkt! Vissa grönsaker går också bra att fritera. Servera med klyftpotatis, pommesfrites eller rotsaker samt sås. Jag serverade med en varm tomat- och löksås och en kall sås med gräddfil, vitlök, gräslök och dill.

Lycka till!

Viktor tog kort på mig medan jag lagade mat, så här är jag ofräsh och fet i håret, men jag har i alla fall friterat!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar