fredag 25 november 2011

Varma mackor

Varma mackor är en enkel grej som alla kan göra. Inte nog med det! Det är ju sjukt gott också. Om man dock, som jag, är lite trött på de vanliga med smör, skinka och ost, kan man ju lyxa till det lite. Man kan ha philadelphiaost, salami, mozarellaost, färska örter, lufttorkad skinka, jalapeno eller vad man nu vill ha på sin varma macka. Jag älskar varma mackor med tomat. Det blir så friskt och fräscht. Helst ska det vara kombinerat med mozarellaost, men det fanns inte hemma.

Varma mackor med tomat


Ugn: 225 grader

  • Rostbröd
  • Smör
  • Tomater i skivor
  • Röd lök, hackad eller i skivor (gul lök går också bra)
  • Kryddor
  • Crème fraiche 


Gör så här:
Lägg ut rostbröden på en plåt med bakplåtspapper.
Bred dem med smör och lägg på tomaterna.
Krydda tomaterna, jag använder örtsalt, men använd gärna annat. Helst salt, eftersom tomaterna gärna vill smaka för sött annars.
Lägg på löken.
Klicka ut crème fraiche över tomaterna och löken.
Krydda ev. mer. Jag använde svartpeppar. Jag tycker att kombinationen tomat, lök, salt och svartpeppar är jättegod.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar